Jannik's Website
Home

De dracht

De worp

De knul

Links

Copyright

Contact

De Knul

Naar Jannik's Fotoalbum update:
02-10-'10: 5e jaar maand 2scroll voor blog


Janniks Blog

02-10-2010
Jannik kan zonder zijwielen fietsen! We zijn naar een voetbalveld met kunstgras gegaan, hebben een kwartiertje geoefend en hij had het onder de knie. Apetrots, hij vertelt het iedereen die het wil horen.
Afgelopen week toch zeker dertig kilometer gefietst. Met de honden de polder in, Jannik voorop natuurlijk. En naar de stad. Jannik doet het hartstikke goed, luistert vaak heel goed naar mamma die het verkeersregels bewaakt. En gedeeltelijk fietsen we over de stoep, da's nog wel zo veilig.


02-09-2010
Ella is geboren!
Oma kwam toen mamma's weeën begonnen. Jannik en oma hebben leuke dingen gedaan en samen in het grote bed geslapen. Mamma is 's nachts naar het ziekenhuis gegaan en s'ochtends vroeg werd Ella geboren. Jannik en oma hebben toen het huis versierd en een taart gekocht. Een paar uur later kwamen mamma en Ella naar huis.

Eerst moest Jannik wel aan haar wennen, gaf bijvoorbeeld liever een handkus dan een echte. Maar inmiddels slapen ze tegen elkaar aan, Jannik leest Ella boekjes voor en als ze huilt dan heeft hij een hekel aan de "herrie". Ella ligt bijna de hele dag bij mamma in de draagdoek en met zijn drieën gaan we zo op pad, we kunnen zelfs voetballen!


17-07-2010
Jannik is vier jaar geworden. Een hele mijlpaal! Hij kreeg een horloge, een bal, een verrekijker.07-07-2010
Jannik kreeg van Bertus, Ellis' oude buurman en zijn vriend, een paar wk-fluitjes. Zonder zich een ogenblik te bedenken rende Jannik naar buiten en ging het verkeer regelen in het straatje van Bertus. Wanneer hij dat gezien heeft? Ik herinner me niet dat we ooit door een verkeersregelaar zijn geleid. Kinderen zien zo veel. Toen liep Jannik naar het Amsterdam Rijn kanaal waaraan Bertus nu woont, en ging daar minutenlang de enorme schepen van de binnenvaart regelen. Bertus, die zelf uit de binnenvaart komt, kon niet ophouden met lachen. De tranen liepen hem over de wangen. "Wat is het toch een baasje."


13-05-2010
(bij vierde jaar maand 10)

Klimmen en klauteren, dat doet Jannik graag. Grove en fijne motoriek, daar is Jannik tot dusver erg gedreven, intelligent in. Technisch vaak ook erg handig, heeft snel door hoe iets werkt. Kan soms lang en intens ergens mee bezig zijn. Hij kreeg een prachtige houten knikkerbaan. Die hadden ze op school en wilde hij ook heel graag hebben. Eindeloos is hij er mee bezig geweest. En hij verbeterde mam, niet zo dan rollen de knikkers niet. Taal, dat is voorlopig wat minder een grote vaardigheid. Hij kletst wel, is creatief met woorden, praat beeldend en een flexibele luisteraar kan hem goed volgen. Komt wel is Ellis haar visie en verbetert hem niet actief. Slecht voor zijn ego en er komt vanzelf een moment, frustratie dat hij zich graag goed wil uitdrukken en dan is zijn focus er meer op. Misschien zelfs pas over een paar jaar.05-04-2010
Uitdrukkingen van Jannik: boormachine voor pannekoeken (een mixer), blaaspoep (een wind), blaasbloem (een zaaiende paardenbloem).

Pasen17-01-2010
Sinds november gaat Jannik drie ochtenden per week naar het peuterhuis. In de zomer had Ellis nog een gesprekje met juffie Anneke omdat het afscheid op dat moment moeilijk ging (dat was nooit zo zwaar en als Jannik echt niet wilde dan gingen we weer). Nu, een paar maanden later, vertelt Jannik dat mamma kan gaan na een kus en een high five. In november leek er een knop om te gaan. Jannik vond het nog wel spannend maar ging erop af zoals Jannik dat kan. De klas in huppelen en dan met een wijds gebaar roepen: " Hier ben ik ". Dan hele verhalen tegen de juffies afsteken.
Het lijkt steeds meer ontspannen te worden. En sinds de kerstvakantie speelt Jannik heel graag met andere jongens. "Jij bent mijn vriend" herhaalt hij dan. Maar buitenspelen blijft het aller-leukst, daar is Jannik als een vis in het water.Nog een half jaar en dan gaat Jannik naar de kleuterschool. Of het meteen vijf dagen worden, we zien het wel. In ieder geval nog even de vrije school. Daar bestaat nog twee jaar kleuterklas en mag Jannik zich onder wat minder druk ontwikkelen tot hij klaar is voor school. "Mogen peuters nog even peuteren en kleuters nog even kleuteren" om met Sieneke Goorhuis-Brouwer te spreken. Binnen het huidige onderwijsbeleid moeten kinderen steeds vroeger presteren en worden daar steeds jonger op getest; Ellis deelt de visie, dat dat gaat ten koste van de ontwikkeling van meer algemene (basis)vaardigheden. Op de vrije school zijn kinderen nog even min of meer veilig.
En daarna.... op dit moment blijft Ellis voor Jannik verliefd op het natuurlijk leren onderwijs. Maar we zien het wel: hoe Jannik zich ontwikkeld, hoe het gaat op school en hoe de omstandigheden zijn over een paar jaar.


06-12-200931-09-2009
Jannik heeft deze zomer veel gespeeld met Kelly, ons buurmeisje. Ze spelen eindeloos, met heel veel fantasie. Het huis op zijn kop maar heerlijk om te zien. En soms ontaarden ze samen, dan was het feest even afgelopen. Op de fotos (4e jaar, maand 2) hebben ze Jannik, bij gebrek aan gezichtverf, met waterverf beschilderd.


09-09-2009
We zijn heerlijk op vakantie geweest met ons ini-mini caravannetje en de honden. De katten bleven liever thuis. Dit jaar geen verre reizen, maar lange weekenden weg in Nederland. De honden vermaakten zich aan het ijselmeer, de zee en in het bos. Aan het einde van de dag hadden we zeven vloerkleedjes om ons heen liggen. Jannik was minder snel moe te krijgen. Eindeloos heeft hij gezwommen, met Sammie de kleine "pittbull" van Bertus, of met kinderen die er waren. Heerijk vond hij het water.

Als Jannik moe was ging hij slapen in het caravannetje of in de draagzak bij Ellis op haar rug. Dan was hij ook meestal binnen een paar minuten weg. De eerste keren dat we weg gingen, riep Jannik maar dat hij naar KidZity wilde. Ellis dacht wat een Jantje-Beton. Is hij op stap met zijn ma, zeven honden en een caravannetje vol speelgoed, verlangt hij naar een indoor-pretpark. Maar toen we "door" waren én een pretpark ontdekten waar Jannik heerlijk kon spelen en de honden zonder problemen aan de rand konden wachten (inderdaad, als vloerkleedjes), toen was het ok. Nu heeft hij het erover dat als de blaadjes weer aan de bomen zijn, we weer op pad gaan.20-07-200928-02-2009


Jannik is nogal vrij naar bekenden en onbekenden. In het bos hangt hij hele verhalen op tegen willekeurige wandelaars. En als we moeten wachten bij de dokter, vermaakt hij zich opperbest met andere wachtenden. Mam is dan helemaal uit beeld. Ellis is trots op Jannik en ze hoopt dat hij die openheid een beetje behoudt.

Op het peuterhuis is het nog altijd leuk. Wel waren de ochtenden wat lang voor Jannik; hij was thuis moe en soms uit zijn doen. De inloopspeelochtend waar we al een paar maanden naar toe gaan en hij er geen last van heeft, is kennelijk minder intensief. Maar ja, daar is mam op de achtergrond.
Daarom gaat Jannik nu een poosje twee uurtjes naar het peuterhuis. Want ondanks dat het gewoon spannend is zonder mam (maar wat wil je nu ook van een 2½ jarige), lijkt hij ook te genieten van de kinderen, de lieve juffen, de liedjes en vooral natuurlijk het buitenspelen!


07-02-2009
Zorgen voor de honden is op het moment helemaal in. Jannik wil ze zelf vast doen, losmaken, vier honden tegelijk vasthouden, de deur voor ze open maken als ze naar binnen willen.
En Jannik speelt nog altijd graag buiten, weer of geen weer. In de zandbak, met stokken zwaaien, met zijn tractor met lier, daar bindt hij echt van alles aan.Soms is het een dolle boel hier. Jannik houdt namelijk van dansen. Als we muziek opzetten (zie onder links voor een aantal van zijn favoriete liedjes), dan pakt hij twee mutsen die Ellis en hijzelf opzetten, en dan dansen we rond de tafel. De honden worden dol en gaan met elkaar spelen of met de bal. Jannik danst, wil rondgezwierd worden, voetballen of zet weer een andere muts op. Dan hebben we allemaal veel plezier.

Jannik begint cirkels te tekenen (schijnt een fase in de ontwikkeling te zijn). Tekenen is leuk, maar vooralsnog is Jannik meer van de grote bewegingen; stokken gooien, graven, bouwen, voetballen.
En Jannik kijkt graag televisie, naar Het Zandkasteel, Pingu, Bumba, Hopla, Nijntje, Tik Tak, de Teletubbies, Tractor Tom en Bob de Bouwer natuurlijk. Hij weet precies wat hij wil zien.

Sowieso lijkt Jannik meestal duidelijk te weten wat hIj wil, hoe hij iets wil en soms ook wat daarin de rol van mamma moet zijn. Hij speelt veel en bedenkt van alles. Maar ook, thuis is maar thuis en ondanks speelgoed binnen, verplichtingen en uitjes buiten en wandelen met de honden, heeft Ellis soms de indruk dat er momenten zijn dat Jannik zich verveelt. Dat hij iets meer wil dan we thuis hebben, zoals kinderen om mee te spelen.

Al een poosje gaan Jannik en Ellis samen naar een inloopspeelochtend, hier in Zuilen (zie fotos maand 6). Sinds kort gaat Jannik nu ook naar de peuterspeelzaal van de vrije school!
Zingende en spinnende juffen met een hele zachte stem. Zelf broodjes bakken. En allemaal kinderen. Jannik lijkt het heel erg leuk te vinden. Hij speelde direct vol vuur en met veel kinderen. Blij om mam weer te zien, maar het is goed als ze gaat. De juf noemde hem zo vrolijk en ondernemend. Weer thuis is Jannik moe en ook opgewonden. Heerlijk voor Jannik en heerlijk voor Ellis!


31-10-2008
Jannik heeft last van de zon in zijn ogen. Hij zegt "zon uit". Ja, mam kan alles.

In dezelfde lijn: er valt een blad naar beneden en Jannik realiseert zich plotseling dat al die bladeren op de grond van de bomen zijn gevallen. Hij neemt het blad in zijn hand, wijst op de andere bladeren en zegt: "mamma terug".

"Welke? Die? Of die?"
"Of-die (de laatste dus)."

We gaan naar de copyshop. Bij afscheid geeft Jannik spontaan de meneer achter de balie en alle aanwezige klanten een hand. Daar kan Jannik niet meer stuk. En mam heeft hem dat niet geleerd hoor; Jannik ziet en doet na.
10-10-2008
Hallo, niet weggaan! Jannik heeft een geweldige vakantie gehad in Frankrijk. Bij thuiskomst was het erg druk. Mam had wilde plannen om de website wat te verbeteren. Maar tijd blijft ontbreken, dus snel nog fotos op deze versie.

Met alle honden, de katten en onze tent, de bagage op het dak, zijn we met de panda naar midden-Frankrijk gegaan om daar op een boerderij te passen en vakantie te vieren. We hebben het allemaal heerlijk gehad!

Het allerleukst vond Jannik het om met boer Gielle op de tractor mee te gaan, hooi van het land halen. Hij vergat dan zelfs te zwaaien bij afscheid.
En "steentje plonsen" zoals Jannik dat noemde, vond hij ook geweldig. Er waren veel stromende beekjes met keitjes. Jannik kon eindeloos steentjes gooien met de twee oude honden om hem heen. En "bootje varen". Eerst vond hij het helemaal niets. Maar toen hij de touwtjes in handen kreeg (vertellen welke kant we op roeiden), toen was het feest.

Ook de katten waren helemaal gelukkig in Frankrijk. We hadden allemaal een cultuurshock, weer terug in Zuilen.
20-07-2008
Jannik is twee jaar geworden! 15 kilo, 92 cm. Scheurt rond op zijn driewieler. Vertelt waar hij pijn heeft, dat hij moe is, dat hij wil eten, drinken. Hij zit vol plannen, geeft een ander daarin een rol en maakt heel duidelijk wat die is.

Jannik houdt van: water, zand, boekjes, blokken, "Het Zandkasteel", Bob de Bouwer. Van de oppas Isabel en haar vriend Youri. Van autorijden (sturen) op een bospaadje. Van ijsjes eten. Maar vooral van speeltuin, speeltuin en nog meer speeltuin.

Jannik heeft een hekel aan: Een schone broek (maar nu hij zelf op de commode kan klimmen is dat even ok). Vast gezet worden in de autostoel (maar nu hij daar zelf in kan klimmen is dat ook even opgelost).


20-06-2008
Jannik begint zinnetjes te maken van twee woorden (b.v."zien niet" als we iets zoeken en hij het niet kan vinden. In zijn slaap roept hij soms woorden. En hij legt uit wat er gebeurt is, als hij bijvoorbeeld gevallen is.

Jannik brengt dingen als je hem dat vraagt, heerlijk is dat (wil je die stoel even pakken, de stofzuiger). Helemaal glimmend sleept hij dat dan aan.

Hij vindt het erg leuk om de tuin te sproeien. De glijbaan blijft fun. Fietsen kan Jannik al bijna alleen. En voetballen, dat is blijft het einde. Van de grote jongens heeft hij gezien dat je een stukje terug loopt, dan naar de bal rent en schopt. Dat doet hij nu ook. En een poeier dat hij dan geeft!


22-05-2008
De tuin ligt nu vol met fietsjes, een driewieler, een step. Op de vrijmarkt hebben we vanalles gevonden. En Jannik fietst naar hartelust, nog wel met hulp van mam. De fiets gaat zelfs mee naar het bos.

Jannik gaat nog altijd graag naar de speeltuin. En hij is helemaal verliefd op het meisje van de buren. Ze is een pittige Surinaamse tante en als ze vanuit haar tuin roept "Nannik, Nannik", dan kan Jannik maar een ding en dat is naar buiten rennen. Mam lacht hem uit, dat wordt later nog wat.
Jannik kan inmiddels drie honden vasthouden. En hij vindt het leuk als mamma op een van zijn fietsjes gaat zitten, of in de burley. Dan duwt hij haar vooruit, en dat lukt soms nog ook. Jannik kan niet genoeg krijgen van het pakkertje spelen. En hij vindt het erg leuk te bepalen welke kant we op gaan. In zijn autozitje wijst hij en vindt het echt niet leuk als we dan een andere weg inslaan.
17-04-2008
"Bal, bal". Daar is Jannik nu vooral voor in. Samen ballen, samen spelen, samen tekenen. En boodschappen doen, dat is feest. Jannik huppelt dan door de winkel heen, erg vermakelijk. Of hij pakt zo'n mandje op wieltjes en verzamelt daarin heel doelgericht en zelfbewust boodschappen van de onderste plank.

De wc doortrekken, dat is al langer een leuk spelletje. Nu wil Jannik ook op de wc zitten. Twee keer heeft hij er zelfs in geplast.

Jannik maakt steeds meer met woorden duidelijk. "Pijn", dan wijst hij aan waar hij pijn heeft. "Eete", dan wil Jannik eten. Of "drinke", dat is drinken natuurlijk. Bij mamma drinken is nog wel vaak "uh uh".
Hij kan haar ook lekker aansturen: "Bal": mamma moet de bal weggooien. "Pakken": mamma moet de bal pakken. "Open": Mamma moet iets openmaken. "Auto": Jannik wil met de auto weg.
Jannik zit altijd vol plannetjes en ideeën en daar heeft mamma bewondering voor.
17-03-2008
Hele verhalen vertelt Jannik tegenwoordig. Mamma doet haar best hem te volgen en ze verlangt naar de tijd dat ze kan verstaan wat hij allemaal zegt.

Alles moet op het moment vooral blijven zoals het is; de jas moet binnen uit en op de kapstok; de kerst-engel wordt terug gedirigeerd naar zijn kerst-plek, als Jannik hem ontdekt in de kast. En hij is handig hoor, sleept overal zijn krukje mee naar toe om toch bij onbereikbare plaatsen te komen.

Honden uitlaten, dat kan Jannik ook al. Een en zelfs twee vasthouden. De riemen doet hij dan netjes af bij het park. En hij laat het weten, als ze niet naar hem luisteren. Dan zet hij een keel op! Oude poes Mira die altijd bij hem slaapt, die wil hij wel eens pesten. Maar dat mag niet, de oude dieren laten we met rust.

Jannik heeft een hele lieve oppas die allemaal leuke dingen met hem doet. KidCity, de kinderboerderij, met de bus weg. Jannik vindt haar erg leuk.


14-02-2008
Jannik kan zich over veel verbazen. Op de fiets wijst hij van alles aan: "po","po". Betekent waarschijnlijk "daar" op zijn dreumes. Eindeloos kan hij stilstaan bij stratenmakers, schilders, timmermannen, geweldig vindt hij wat ze doen. En als mamma even niet oplet loopt hij naar het gereedschap en doet hen na.
Jannetje hangt op het moment erg aan mam. Het liefst is hij bij haar in de buurt en gaat pas wat verder als hij weet dat ze niet weg gaat. Ellis buigt maar mee, ze is ervan overtuigd dat hij van karakter een zelfstandig manneke is en als het even kan, hij zijn eigen gang wel weer gaat.

Jannik gaat vaak met de honden naar het bos. Springen in plassen, spelen met stokken, papiertjes oprapen en in een prullenbak gooien, daarvan krijgt hij een enorme krul in zijn mondhoeken.
Nieuwe dingen of dingen die hem nu pas opvallen vindt hij soms juist eng, zoals pissebedden die onder een stuk schors vandaan komen dat hij los trekt, het brandalarm thuis. Daar hebben we maar ballonnen aangehangen. Met vijf grote honden die om hem heen springen, of grote jongens die gekke bekken naar hem trekken, daar heeft hij dan weer geen moeite mee. En het zoeken van pissebedden is uiteindelijk zijn grote vermaak geworden.

Jannik kan stralend lachen en zijn zuigelingenmond verdwijnt steeds meer. Hij krijgt al een heel peuterlijfje, ontroerend hoe hard het gaat.
01-01-2008
Doen wat mamma doet. Dat is het al eventjes helemaal: bellen, typen, schrijven, zuigen. En inventief! Kaarsen uit de kast halen en in zijn roze wandelwagentje (door Jannik zelf uitgezocht) door huis rijden. Magneten van de ijskast halen, meenemen naar de stofzuiger en dan kijken of je ze kunt opzuigen. Hoe kom je erop. En eindeloos kan hij zichzelf in de spiegel bewonderen. Van voor, van opzij. Hoedje op, hoedje af. Ketting om, ketting af. Maar ook weer verlegen als mamma dan staat te kijken. Er is ook maar weinig respect voor je privacy als je klein bent.

Het is eventjes geleden. De moeder van Jannik is afgestudeerd, dat was druk. En we hadden een nest van tien pups, dat was ook druk. Een van de pups is hier gebleven, tot groot genoegen van Jannik. Ze spelen eindeloos met ballen en het is een gezellige bedoening hier in huis. Het eerste woordje dat Jannik zei was Daan, de naam van de pup. Verder snapt Jannik heel veel van wat er tegen hem gezegd wordt en vertelt hij zelf ook van alles. Alleen snapt mam daar dan jammer genoeg weer heel weinig van. En telefoneren doet-ie, hele verhalen.
Iets niet mogen of kunnen, dat kan hem weer intens verdrietig of boos maken. Ellis probeert het maar zoveel mogelijk te omzeilen, maar ja soms ...

Bijna een mond vol tanden. Nog steeds een bol buikje en bolle wangen maar wel al hele lange benen. Sierlijke gebaartjes met zijn handen. Hij kan klimmen en klauteren als de beste. Ja Jannetje groeit goed.


05-09-2007
Jannik loopt inmiddels, al bijna als een kievit. Hij is een stuk mobieler en sjouwt met van alles rond, tot enorme bezems toe. Jannik blijft een vrolijk ondernemend ventje, hij kraait de sterren van de hemel en maakt veel grapjes. Hij heeft besloten op gezette tijden niet in de kinder- of autostoel te willen, dat vraagt dan heel wat creativeit.
Mamma heeft bedacht dat "Hoe meer je kan hoe minder je mag, tot je op kamers gaat". En dan vindt ze dat hij een fase wel genoeg heeft doorleefd en zitten plotseling de kasten op slot die hij vroeger mocht leegtrekken. Moeders!


17-07-2007
Jannik is jarig! Een hele vent van een jaar oud. Van mamma kreeg hij zijn eigen domeinnaam, jannikdewal.nl. Op de crèche heeft Jannik getrakteerd en de kinderen hebben voor hem gezongen. Met Ellis heeft hij ballonnen opgeblazen en de kamer versierd. En Jannik is naar het strand geweest, dat vond hij helemaal geweldig. Met Helen van Linda heeft hij zijn eerste date, ze gaan samen naar een hele speciale speeltuin. En met Rebecca gaat hij straks naar de Parade.


17-06-2007
Vier maanden verder. Over een maand wordt Jannik al weer een jaar. Het is een vrolijk ventje, vol vuur en grapjes. Jannik vindt het heerlijk om te onderzoeken, kasten leeg te trekken, door de tuin te struinen. En prachtig, hoeveel zo'n minipeuterje opneemt en zelf probeert. Deze week wilde Jannik net zoals de andere kinderen van de crèche op een fietsje. En net zoals Ellis probeerde hij te schrijven met een pen, uit een kop te drinken, te sturen en koppelen.

Met de katten en honden is Jannik nog steeds gek en dat is geheel weerderzijds. Oude poes Mira slaapt graag bij hem. De honden likken zijn plas op, zoals dat in de hondenmaatschappij gebeurt met puppenplasjes. En hoe enthousiast ze ook zijn, ze springen Jannik nooit omver.

Jannik gaat nog altijd naar de crèche en vindt het daar geweldig. Lekker twee uur spelen tussen
en met de andere kinderen. Hij slaapt thuis, want dat gaat veel beter.


17-02-2007
Jannik is nog steeds goed van innemen, tegenwoordig ook de vaste hap. Zalm, courgette en zuurdesembrood zijn favoriet, met on top jawel een sinasappel.
Jannik kan zich al aardig verplaatsen, hij "tijgert" zo'n beetje overal naar toe. Zijn grootste plezier is kastplanken en tassen leeg halen.
Van alle dieren is Jannik het meest gek op Mira, de siamese poes. Zij blijft stoicijns onder zijn liefdesbetuigingen en als Jannik haar te lastig wordt keert ze hem haar rug toe, net buiten zijn bereik.


17-01-2007
Jannik is vandaag een half jaar geworden! Inmiddels een hele vent met een eigen willetje. Een blij mannetje dat gelukkig wordt van zijn bad, van de kinderen op de crèche. Van zijn grote vriendin Linda-van-de-Fransestraat. Van oma Janneke, met wie hij harstikke gek doet. En natuurlijk van de vier honden, met wie Jannik "op avontuur" gaat in het kleine pandaatje van mam.


21-12-2006
Jannik is verhuisd. Begin september lukte het eindelijk een grotere woning te krijgen, met een tuin en vlakbij de Vecht. Met Ellis heeft Jannik daar de eerste maand gekampeerd. Mamma was dan aan het verven en Jannik was erbij. Ze hadden veel lol: samen in de slaapzak, samen onder de verfspetters, samen met de honden wandelen langs de Vecht.

Toen Jannik en mamma net echt verhuisd waren, werd er ingebroken en de laptop gestolen. Dat was minder leuk. Maar nu gaat het weer goed. Ellis heeft haar rijbewijs gehaald en Jannik gaat naar de crèche. De eerte zes weken samen met mamma, maar nu al een paar uur alleen. Hij vindt het er geweldig en begint helemaal te stralen als hij binnenkomt.

Jannik is een echte sjansbal, hij "versiert" iedereen met zijn lach. Vol vuur probeert hij te kruipen en maakt prachige geluiden. Bellen blazen, tenen in de mond, erg nieuwsgierig naar wat mams eet en dat ook willen. Nou ja, Jantje doet het goed.


17-08-2006

Voornaam:
Achternaam:
Geboren op:
Tijd:
Gewicht:
Lengte:
Jannik
de Wal
17 juli 2006
01.23 uur
3550 gram
50 cm

Jannik is vernoemd. Naar oma Janneke. Oma Janneke woont in Leeuwarden.
Zijn tweede naam komt van zijn overgrootvader, van zijn grootvader en ook van zijn oom. Die heten Marten-Herman, Herman-Marten en Marten-Herman.

Jannik heeft een mamma, dat is Ellis. Ellis vindt Jannik het allermooiste, het allerliefste en het allersterkste knulletje dat er bestaat. Jannik heeft natuurlijk een pappa. Die besloot lang geleden dat hij zijn leven een andere richting wilde geven. Jannik heeft ook vier honden en drie katten. De honden vinden Jannik erg leuk, de katten vinden hem gezellig en komen bij hem liggen.Jannik wordt al een hele knul. Hij "ontvouwt", "ontrimpelt" en zijn gezicht wordt lekker bol. Hij kijkt steeds minder scheel, wat overigens wel erg ontroerend was. Hij is goed van innemen en mams heeft er een zware dobber aan hem in zijn melkbehoefte te voorzien. Als hij wil drinken dan trappelt hij met zijn benen en heeft erg veel kracht voor zo'n klein knulletje.


Als je wilt weten hoe Jannik zich verder ontwikkeld, kijk dan af en toe op zijn site. En als je een berichtje wilt wanneer er een update is, stuur Ellis dan even een mailtje dan zet ze je op de mailinglijst (info@ellisdewal.nl).