Zwitserse Witte Herders
Home

Over ons

Rita du Peche Redon

Gladys Youta

Laia Youta

Pups

Links

Copyright

Contact

Hoe het begon

Mijn naam is Ellis de Wal. Ik ben de trotste eigenaar van vier witte herder teefjes, drie stok en een langstok.

Tijdens mijn stage bij Gezelschapsdieren op de Uithof ontmoette ik mijn eerste witte herder Kim. Ik was op slag verliefd. Kim was mooi, sierlijk, trouw, terughoudend en tegelijk nieuwsgierig. Ze was niet helemaal zoals de rasstandaard voorschrijft: Kim heeft een onderbeet, een roze neus en een wat ingetrokken achterhand. Maar voor mij was ze het einde en tijdens de vakanties en in het weekend logeerde ze bij ons, door de week ging ze weer terug want ze bleef van de universiteit.


Kim

Ik verlangde erg naar een eigen witte herder. En die kwam er, Rita du Peche Redon, een teefje met een franse stamboom. Gita, zoals ik haar noemde, was net zo het einde als Kim en de weekenden speelden ze heerlijk met elkaar. Maar door de weeks was ze alleen.

Foto Gita pup

Het hart is groot en na enige tijd kwam er nog een witte herder pup, Marta.
In het begin was het grote pret, maar al snel leek er iets niet in orde te zijn met Marta. Ze bleek een ernstige hartstoornis te hebben. Marta werd vijf maanden oud. De fokker was "niet thuis". Bij navraag bleek Marta's volle broer uit een eerder nest ook een hartprobleem te hebben en de vader was niet de eerder opgegeven reu, maar de eigen reu met ook een hartstoornis. Omdat de fokker niet verbonden was aan de club had ik geen poot om op te staan. Ik bezwoer mezelf nooit meer een hond te kopen zonder stamboom, en nooit meer bij een fokker die niet aangesloten was bij een rasvereniging.

Ondertussen begonnen Gita en ik met behendigheid. Een schot in de roos! Niet op hoog niveau maar we doen het met heel veel plezier. Gita is erg willing to please, pakt dingen snel op, heeft veel vertrouwen en is altijd aan het zoeken naar wat ik precies van haar vraag. Ze valt bij verschillende clubmatches in de prijzen.

Eind 2003 wordt de kennel van Kim opgeheven en Kim komt definitief bij ons wonen! De wens om zelf een nestje te fokken groeit. Gita en ik lopen de benodigde shows en ze krijgt ook een nederlandse stamboom. Haar heupen zijn uitstekend en niets staat ons in de weg. Mijn oog valt op Youri-Fila, een prachtige gespierde en lieve reu met een stabiel karakter.Op 30 mei 2004 krijgt Gita een prachtige, gezonde langstok pup. Ze is een fantastische, zorgzame, verdraagzame maar ook corrigerende moeder.


Gita en Gijsje

We konden het niet over ons hart verkrijgen Gladys Youta of Gijsje zoals we de pup noemen, weg te doen en ze loopt hier nog steeds rond. Gijsje is een mooi temperamentvol hondje, enorm snel, een grote knuffelbeer en het prinsesje hier in huis.

Gita's tweede nest werd geboren op 8 september 2006 en bestond uit drie reutjes en een teefje. Voor de drie reutjes vonden we geweldige baasjes. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan: van Laia Youta of Lara zoals we haar in het dagelijks leven noemen, konden we geen afstand doen, tot groot plezier van Gijsje, Gita en zelfs Kim is erg gesteld op haar. Gita heeft veel meer praatjes nu er hier twee dochters van haar rond lopen en zelfs Kim gedraagt zich, ondanks haar gevorderde leeftijd, weer als een jonge hond.


Gita's tweede nest